Skip to content

Project: ons huis

Perron Geluk is geschikt voor de jongvolwassene / volwassene met een mentale beperking die opzoek is naar een eigen plek in de wereld. Een plek waar hij/zij begeleid kan wonen en toch zichzelf kan zijn.
Tijdens een verkennend gesprek wordt gepeild naar de zorgbehoefte van de kandidaat. De basis en emotionele vaardigheden worden besproken om zo te bepalen of de betrokken persoon in het project past.

Wat bieden we aan?
Perron Geluk kiest resoluut voor een stabiele en huislijke woonomgeving waarin aandacht voor de individuele noden van de bewoners centraal staan. Concreet zullen een 7-tal bewoners een eigen plekje krijgen in Perron Geluk. Dit aantal wordt bewust beperkt gehouden om voor de bewoners het ‘thuisgevoel’ te versterken.
Perron Geluk biedt doorheen de week, avond/ nachtopvang, aan. Elke bewoner heeft een slaap/leefkamer met eigen sanitair. De kamer mag naar hun eigen zin ingericht worden. Ons huis heeft ook een gezellige gedeelde woon/leefruimte en ruime tuin.
Onze troeven zijn vooral: gezellige co-housing voor de bewoners, gezamenlijke eet/kook momenten, zelfstandigheid, huiselijkheid, samen (t)huis maken…


De nieuwe bewoners… kijken alvast reikhalzend uit naar hun nieuwe thuis, waar ze op eigen benen kunnen staan, maar waar ze ook met de noodzakelijke zorgen zullen omringd worden, zowel nu als in de toekomst.

Heb je een  voor dit project?
Steun Villa Kapella en bouw mee aan een thuis!