Skip to content

Over ons

Oorspronkelijk werd Villa Kapella opgericht door verschillende ouders die een stabiele toekomst wilden creëren voor hun kind met een beperking. Na de nodige struikelblokken is Perron Geluk ontstaan een project gedragen door Jacques en Annemie. Zij kochten een oud hotelletje om dit te transformeren tot een huis voor volwassenen met een mentale beperking. Dit gedreven koppel is vastbesloten een toekomst op te bouwen voor hun zoon Vincent en iedereen die er van droomt zelfstandig begeleid te wonen.

Ons doel: :

  • geschikte woon- en leefomgeving realiseren: een tweede thuis creëren voor volwassenen met een beperking, waar welbevinden en warmte centraal staan.
  • gepaste ondersteuning en begeleiding: : Annemie en Jacques begeleiden de bewoners in hun zelfstandigheid. Vertrekkend vanuit het capaciteiten van de bewoner en bijgestaan door: vrijwilligers, familiehulp en … .
  • de toekomst waarborgen, zodat de bewoners op de lange termijn verzekerd zijn van de nodige zorg en ondersteuning bij het samenwonen

Onze droom is een dynamisch groepje bewoners te vormen dat graag onder de mensen komt. Zij houden van het leven en hebben uiteenlopende interesses: film, muziek, natuur, actualiteit, sporten…

Er zijn nog enkele beschikbare plaatsen in Perron Geluk voor volwassenen met een mentale beperking
die zich bij onze bewoners willen aansluiten om samen in hun droomhuis te gaan wonen!

Heb je interesse, neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek!

Om haar doelstellingen te realiseren, wordt Villa Kapella bijgestaan door Monikkenheide -Spectrum

Villa Kapella is aangesloten bij het Platform Ouder Projecten, dat kleinschalige, solidaire ouderinitiatieven voor vraaggestuurde woon- en dagbestedingsvormen wil promoten. Het Platform Ouder Projecten wil daarnaast ook de belangen van deze initiatieven verdedigen tegenover de overheden en het middenveld, en wil een platform aanbieden aan o.a. ouders voor het uitwisselen van kennis en ervaring.