Skip to content

‘Perron Geluk’: een droom van een huis


Op het eerste zicht zijn wij misschien niet helemaal zoals iedereen. We zijn inderdaad een tikkeltje anders, een beetje trager soms, of iets minder zelfstandig. Maar wie ons beter leert kennen, weet dat we eigenlijk dezelfde dromen hebben als alle anderen. Ook wij willen graag zo veel mogelijk dingen beleven, bijleren, proeven van alles om ons heen. En net als iedereen dromen ook wij van ons eigen huis.
Onze droom is om in een groot huis samen te wonen met onze vrienden. Het zal een plek zijn waar we zelfstandig kunnen wonen, maar toch niet alleen zijn. Een plaats waar we ons veilig en geborgen kunnen voelen.

Samenwonen, dat is voor ons samen eten, samen fijne activiteiten bedenken en beleven, of gewoon samen iets drinken en wat bijpraten na een dagje van huis. In ons huis zullen familie en vrienden welkom zijn.
Maar als het eens allemaal wat veel wordt, dan zullen we ook ons eigen plekje hebben om naar toe te gaan.

Zelfstandig wonen betekent voor ons ook dat we vooral veel zelf willen doen: zelf naar onze dagactiviteiten gaan en thuiskomen met onze eigen sleutel, zelf kiezen wanneer we gaan slapen, zelf ons huis op orde houden, zelf eens naar de bakker of naar de winkel gaan, helpen bij het koken, enz.”

 

Ons droomhuis zal een plek zijn waar we ons echt thuis kunnen voelen – niet alleen nu, maar ook later.
Ons droomhuis zal warm zijn – warm van vriendschap en gezelligheid.
Ons droomhuis, dat is Perron Geluk!